6 Eylül 2015 Pazar

''Eskimez Ulu Çınar''


   Çınar yere sağlam basar, göğe doğru emin adımlarla yükselir. Her alim bir çınardır toplum nezdinde ve hamur gibi yoğururlar toplumu. Biz de bir zaman öyle bir çınarın gölgesinde serinleme fırsatı bulduk, İhsan Süreyya Sırma.

   Adeta fırtına gibi başladı ulu çınar. Sesi gür değildi ama kalpleri titretiyordu.  Müslüman, ibadetlerinde zamana ne kadar riayet ediyorsa günlük hayatında da vakte o kadar önem göstermelidir dedi bir ara. Eğer biz dakik olursak her yere yetişir modern dünya gelişmelerinin hiçbirinden geri kalmayız. Bu konudaki hassasiyetini en çarpıcı örneklerle dile getirdikten sonra kendi hayatından bahsetmeye başladı.

 Maksat anı paylaşmak değil... Başkasından örnek vermek yerine, kendi kurban olmaya niyetlendi çınar. Fransa zamanlarında kalbi imanlı insanlar olarak nasıl imtihan olduklarını anlatırken, günümüz dünyasında yaşayan hatta her anı imtihan dolu biz gençlere de onlar sormadan ilacını uzatıyordu adeta. Kılavuzluğun zirvesine çıkmış bu çınar gencin yüzüne vurmadan, kalbini kırmadan bu maddi hayatın nasıl hem içinde hem de dışında olacağını örneklendirdi. 

   Velhasıl yaşlanmış ama eskimemiş çınar bir saatte bize altın değerinde öğütler verdi , gölgesinde serinletti ve en önemlisi hala yapacak işleri olduğunu vurgulayıp, mücadelenin son nefese kadar süreceğini hatırlatıp ayrıldı. Dünya'ya iz bırakmış daha nice çınarların gölgesinde serinlemek ümidiyle...

   M. Furkan Erdoğan