13 Eylül 2015 Pazar

"Bu Vatanın Bir Sahibi Var!"

  Tarihte insanoğlunun zor zamanları olduğu gibi , milletlerinde zor zamanları olmuştur. Aziz miletimiz de bu zor zamanlardan geçmiş ve hala geçmektedir. İlayı Kelimetullahı bütün küreye duyurmak için yıllarca cihad etmiş bu necip milletin torunları olarak biz de şuan zor bir süreçten geçmekteyiz.Yüzyıllardır Anadolu toprakları üzerinde puzzle parçaları gibi duran farklı etnik kökende olsa da kardeşçe ve barış içerisinde yaşamlarını devam ettirmiş ve ettirmekte olan Anadolu insanı şuan da yine bir kardeşlik sınavıyla karşı karşıyadır.
   Bu topraklar her zaman kirli oyunlarla , hain tuzaklarla karşı karşıya gelmiş ancak hiç bir zaman engin basiretinden ve ferasetinden ödün vermeyerek bu oyunları bertaraf etmiştir. Bugünlerde yine birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize derin yaralar açacak bir proje yürütülmektedir. İslamın son kalesi olan vatanımızda bölgemizde ki islam devletleri gibi bir iç savaşa doğru sürüklenmektedir. Halk sokağa çağrılmata ve bir Türk-Kürt savaşı çıkarılmak istenmektedir.

   Yalnız unuttukları bir şey vardır ki bu 1000 yıllık kardeş millet hep aynı safta yer almış ve düşmana karşı hep omuz omuza mücadele etmiştir.Bunun en güzel örneğini de bizlere Çanakkale göstermektedir.

   Gelin bu günlerde, siyasi görüşümüzü, hırsımızı, inadımızı bir tarafa bırakalım. Kimsenin bizi duygularımız , inançlarımız , görüşlerimiz üzerinden sömürmesine izin vermeyelim. Kardeşliğimize zarar verecek, düşmanı sevindirecek hal ve hareketlerden kaçınalım. Efendimiz (s.a.v.) buyurduğu gibi “birbirine kenetlenmiş tuğlalara benzeyen” kardeşlik duvarımızda gedikler açılmasına asla izin vermeyelim. 

   İnanmalıyız ki yüzyıllardır büyük badireler atlatmış bu millet Allahın yardımıyla bu olayların da üstesinden de gelmesini bilecektir. İslamın sancaktarlığını yapmış bu milletin torunları olarak inanıyoruz ki nasıl Ebrehe karşısında Kabenin sahibi onu koruduysa , İslamın son kalesi olan bu vatanın da bir sahibi var ve O onu koruyacaktır. Şüphesiz tuzak kuranların en hayırlısı Allahtır.

  Okan Tomurcuk